Integritetspolicy

PN Montage behandlar personuppgifter i enlighet med GDPR. För att beskydda din personliga integritet lämnas personuppgifter inte ut till extern part. Undantag till detta görs om Kund har brutit mot villkoren i detta avtal eller om myndighet begär detta med stöd i svensk lagstiftning.
Som personuppgiftsbiträde hanterar PN Montage personuppgifter i enlighet med instruktioner från Kund. PN Montage vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter.

  1. Vilken information samlar vi in?

Vi samlar in information från dig när du beställer i vår webbutik genom vår hemsida eller kontaktar oss. Denna information inkluderar det du lämnar vid tillfället som t.ex. namn, företagsnamn, org.nr / personnummer, telefon, epost eller liknande.
Det är vi, PN Montage, med org.nr 556914-5773 som är ansvarig för behandlingen av dina uppgifter. Vi är således personuppgiftsansvarig i detta fall.

Utöver detta tar vår hemsida automatiskt emot och sparar information från din dator och webbläsare som t.ex. din IP-adress samt den sida/sidor du besökte hos oss.

  1. Varför vi samlar in informationen

2.1 För att kunna administrera och bibehålla kundrelation och vårt uppdrag, t.ex. för att kunna sätta igång din beställda webshop och hantera faktureringsuppgifter behandlar vi

– Kontaktuppgifter

Information av den här typen används för att kunna använda tjänsten. Vid uppsägning av tjänsten finns dina uppgifter kvar i vårt affärssystem (Fortnox) i upp till 2 år.
Önskar du uppgifterna raderade permanent tidigare än dessa 24 månader är du välkommen att höra av dig till oss.

2.2 I syfte att kunna hjälpa dig med tjänsten och för kundhantering behandlar vi även:

– Administrativ information
– Information om vilka tjänster du har köpt
– Kontaktuppgifter
– Cookiedata

Vår bedömning är att vi är berättigade att behandla denna information för att kunna upprätthålla kundrelationen och för att kunna ge dig personlig service. Samtycker du inte till detta är du välkommen att kontakta oss.

Vi behandlar även faktureringsinformation i enlighet med vad gällande lagstiftning kräver, till exempel för bokföringsändamål. Denna information sparas så länge lagen kräver.

  1. Hantering av dina uppgifter

Vi lämnar aldrig dina uppgifter vidare till tredje part i det fall du inte uttryckligen godtycker till detta. Undantaget är betrodd tredjepart (personuppgiftsbiträden eller underbiträden) som är nödvändiga för vår hemsida och tjänsten. Denna tredjepart kan t.ex. vara ett webhotell där tjänsten ligger rent fysiskt. I dessa fall krävs att dessa parter godkänner att följa gällande personuppgiftslagstiftning.
I undantagsfall kan vi anse det nödvändigt att dela information med it-konsulter, jurister, revisorer eller myndigheter i syfte att förhindra misstänkta illegala aktiviteter, bedrägerier eller liknande situationer som medför risk för dig som kund eller för annan person. Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

  1. Informationsskydd

De datorer/servrar som används för att lagra all personlig information lagras i en säker miljö.

  1. Dina rättigheter

Som kund har du rätt att kontakta oss och få ut information om vilka personuppgifter vi behandlar om dig, möjlighet att uppdatera eller att få dessa raderade. Du har även rätt till dataportabilitet samt begränsning av behandling av personuppgifter om du anser att uppgifterna är felaktiga eller har begärt rättelse. Du har även rätt att göra invändningar mot behandling av personuppgifter som baseras på vårt legitima intresse. Vi upphör då att behandla personuppgifterna, såvida det inte föreligger ett legitimt skäl som går före dina rättigheter.

  1. Cookies?

På PN Montage.se använder vi så kallade cookies. Det är små textfiler som sparas i din dator och som hjälper oss att räkna unika besökare på hemsidan.
Vi använder även cookies från tredje part som Google i syfte att på så sätt förbättra upplevelsen för våra kunder. Du kan neka cookies och ändå använda vår hemsida och du kan även stänga av cookiefunktionen i din webbläsare. Det gör du i säkerhetsinställningarna i din webbläsare.
Har du några frågor om hur PN Montage använder eller arbetar med cookies är du välkommen att kontakta oss.

  1. E-postutskick

Vi använder endast den e-postadress du angivit när du köpte varan/tjänsten för att vi vid enstaka fall skicka information och uppdateringar som är av vikt för vår relation till dig, nyhetsbrev, tips till dig etc. Om du inte vill ta emot meddelanden kan du avsluta prenumerationen av dem längst ner i varje e-postmeddelande.

  1. Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

  1. Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter ni anger i er användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.


  1. Webbutiken

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på

Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader

Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

Skicka information till dig om ditt konto och din order

Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål

Behandla betalningar och förhindra bedrägerier

Konfigurera ditt konto för vår butik

Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning

Förbättra vår butikserbjudanden

Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Personuppgiftsbevaring:

Vi bevarar inaktiva konton:                                     12 Månader
Vi bevarar väntande beställningar:                        14 Dagar
Vi bevarar misslyckade beställningar:                  14 Dagar
Vi bevarar avbrutna beställningar:                         7 Dagar
Vi bevarar färdigbehandlade beställningar:         12 Månader


Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

Orderinformation såsom vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt

Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Vad vi delar med andra

Vi delar information med tredje part som hjälper oss genomföra beställningar och lagra tjänster åt dig.

Betalningar

Vi tar emot betalningar genom Payson. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till Payson, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Se Paysons integritetspolicy för mer detaljer. 

Who we are

Our website address is: https://pnmontage.se.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select “Remember Me”, your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Logga in

Fyll i dina inloggningsuppgifter nedan för att logga in på dìtt kundkonto.

Hitta till oss

Vår adress:

Terminalvägen 15B 
863 36 Timrå

Kontakta oss

Kontakta oss genom att skriva i formuläret nedan eller ring oss på:
076 – 104 84 00